IMG_4542

Hej på dig!

Det är jag som är Marie och jag är grundare till Wombrook. Wombrook är mitt sätt att försöka stötta och uppmuntra barn och ungdomar som tycker det är stökigt och rörigt med läsning. Wombrook är omkastade bokstäver från engelskans bookworm (någon som läser mycket). En Wombrook är lite tvärtom…

Det hela började med min äldste sons lässvårigheter. Han började få bekymmer med läsningen redan efter första klass. Alla har inte turen att få hjälp så fort som han fick, men det borde fungera så. Idag går han på högstadiet och har accepterat att han har det lite svårt med läsning och stavning. Men, han är tack och lov också väl medveten om att han är väldigt intelligent! Att ha svårt med läsning, är ju inte ett mått på hur smart man är… Det borde alla känna till!

Wombrook skapades därför jag hade svårt att motivera honom att läsa hemma. Tycker man inte det är kul att läsa öppnar man helst inte en bok. Vi provade allt som fanns i hjälpmedel, men inget fungerade sådär värst bra. Så jag gick en skrivkurs och började skriva egna, anpassade berättelser. Det underlättade ju givetvis att jag själv alltid älskat att läsa och skriva. Jag vet ju vilken fantastisk värld som fantasin genom läsning ger! Det ville jag förmedla.
Så berättelserna hamnade i digitalt format. Och där ska de förbli. Inga böcker här så långt ögat når!
Sedan är det ju inte så där jättesvårt att få barnen att sitta framför datorn eller med surfplattan och telefonen. Och så länge de gör något nyttigt av den tiden så har jag inget emot det.

I Sverige har nämligen vart femte barn har någon form av läs- och skrivsvårigheter. Det är 1-3 barn i varje klass.

Wombrook är snart klart för lansering. Här kommer det finnas massor av berättelser, långa eller korta. Alla är lättlästa. Få personer, få miljöbeskrivningar och korta meningar skapar ett driv i berättelsen. Du har möjlighet att läsa klart från början till slut och känslan av att lyckas ger en ökad självkänsla. Det i sin tur, ökar chansen att du läser fler berättelser.

Vill du veta mer

Intresserad? Kontakta Marie Erixon eller 070-25 35 035.

Glöm inte:
Att kunna läsa är viktigt för att klara vardagen. Att träna på att läsa är viktigt för någon med lässvårigheter. Att få en ökad lust till att läsa gör det hela enklare och roligare!

0